Pottery Basalt – porseleinen serviesgoed, unica, kralen en kettingen.
Een breed assortiment in verschillende stijlen is leverbaar. Mokjes, kommen, bekers, borden, schalen, theeservies, enzovoort!
Elke serie leidt vanzelf tot subseries en variaties, die allemaal een eigen leven kunnen gaan leiden. Vrij willekeurig, door de keuzes van klanten komen sommige meer tot ontwikkeling dan anderen. Van onze series vindt u ter inspiratie enkele voorbeelden.
Unica van porselein.
De naam zegt het al: een uniek product, er is er maar één van! Basalt is als een boom die groeit, takken en zijtakken, zo ook met de vormen en decoraties. Een organisch proces van groeien en loslaten.
In deze rubriek vindt u heel specifieke of seizoensgebonden produkten.
Kettingen & Oorbellen.
De kettingen die in Basalt worden gemaakt zijn een fusion tussen handgemaakte kralen in Basalt en oude west-Afrikaanse kralen.
De winkel en gallery.
De winkel en gallery aan het Spui herbergt een schat aan porselein, en geeft een indruk van wat ik op dit moment produceer.
De Werkplaats.
Het vervaardigen van een product heeft nogal wat voeten in de aarde. Eerst moet de klei gekneed worden, bolletjes op maat voor het gewenste product, en de plankjes geschoond worden waarop gedraaid wordt. Het verse product moet enige tijd drogen waarna het afgedraaid wordt en weer moet drogen.
Thomas de Roo.
De Vrije Academie bracht mij in contact met het ambacht. Het derdejaar, het derde locaal was keramiek. Daar bleef ik plakken aan de klei!
Welkom bij Basalt – Pottery & Gallery.
In de porselein werkplaats van Basalt produceer ik exclusief porselein servies en unica van porselein. Doordat ik alles met de hand draai, blijft de oplage gelimiteerd. Vrijwel alle producten draai ik op de schijf, ovale en andere niet draaibare vormen maak ik met behulp van gietmallen.
Kenmerkend voor Basalt zijn de eenvoudige vormen, die helder en kleurrijk gedecoreerd zijn. Door middel van engobe decoratie ben ik in staat om met een veelheid van technieken een bijzonder brede variatie aan produkten te presenteren. Het gebruik van het zuiverste engelse porselein in combinatie met de hoge baktemperatuur (1270 °C), levert een kwalitatief hoogwaardig produkt. Hierdoor is het porselein van Basalt duurzaam en vaatwasbestendig.
In de loop van het 25 jaar bestaan van Basalt zijn er diverse servieslijnen ontstaan. Een aantal hiervan houd ik op voorraad, anderen zijn op bestelling leverbaar. Aan speciale wensen van mijn klanten kan ik tegemoet komen, denk aan geboortebordjes, herdenkingsborden, bijzondere vazen of een leuk tegeltje voor de kinderkamer! De getoonde unica geven een indruk van mijn maatwerk.
Neem gerust eens contact op via het contactformulier , of bel 070-3634139, als u meer wilt weten over de producten.
Wilt u via mail op de hoogte worden gehouden? vult u dan ook het contactformulier in. Wij voegen u dan toe aan de mailinglist.
Uitgelicht.
Fruittest ‘Tulp’
Fruittest ‘Klaproos’
Fruittest ‘Rode bloem’
Fruittest ‘Kinderen’
Fruittest ‘Vissen’ maisgeel.
Fruittest ‘Vlinders’
Mokje ‘Vlinders’
Grote rechte beker zonder oor ‘Vlinders’
Kom muesli ‘Vlinders’
Grote rechte beker met oor ‘Vlinders’
Kom klein ‘Vlinders’
Contactgegevens.
2511 BX ‘s-Gravenhage.
Openingstijden:
Woensdag: 10:00 – 18.00 uur.
Donderdag: 10:00 – 18.00 uur.
Vrijdag: 10:00 – 18.00 uur.
Zaterdag: 10:00 – 18.00 uur.
Informatie.
Veilig betalen.
© 2014 Pottery Basalt.
Als u verder gaat op de site, gaat u akkoord met het het gebruik van deze cookies. (meer info)